top of page

Over FERNAND

Het theatergezelschap Fernand speelt verrassende schoolvoorstellingen voor de eerste graad secundair onderwijs. Elke productie heeft als doel een breed en divers publiek te verleiden en nieuwsgierig te maken naar meer theater.

 

Fernand stelt hierbij het artistieke centraal en zet voluit in op wat theater onderscheidt van andere media: het verhaal ontstaat al spelend, op de adem van een live aanwezig publiek. 

Fernand is een toevalstreffer. Bram, Carl, Jonas en Steven begonnen in 2017, in opdracht van 30CC, te werken aan een voorstelling over theater. Tijdens het proces werd de ploeg aangevuld met actrices Sabien en Heleen. Deze samenwerking resulteerde in de voorstelling Niet echt, wel waar. Carl nam de eindregie op zich, de vijf anderen stonden op de planken.

 

Het succesverhaal van Niet echt, wel waar. smaakte naar meer. Carl, Heleen, Sabien, Steven en Bram richtten eind 2019 de vzw Fernand Speelt op. Met als missie: de liefde voor theater overbrengen op ‘de moeilijke’ groep 12-14 jarigen.

Alle medewerkers zijn zowel actief in het brede jeugd- en volwassenentheater (bij o.a. hetPaleis, fABULEUS, BATMAT, Collectief Verlof, Het Kwartier, Studio Orka) als in het (hoger) onderwijs en de kunsteducatie (bij o.a. de opleiding drama van LUCA School of Arts, Wisper, Mooss, Koning Kevin en verschillende academies).

Tijdens de zomer van 2020 maakten ze een eenmalig uitstapje naar het avondcircuit, met een voorstelling voor de zomerprogrammatie van Leuven. Ze bewerkten Het aanzoek, een eenakter van Anton Tsjechov.

 

In seizoen 20-21 gaat Niet echt, wel waar. weer op tournee en start het creatieproces van een nieuwe voorstelling: Onzin voor gevorderden - kritisch denken voor pubers (première: januari 2022).

bottom of page